Nakon proglasa Rijaseta IZ u BiH o štetnom djelovanju fondacije Mula Sadra

Domaće šije dr. Karića nazvali nitkvom, a reisa Kavazovića vehabijsko – cionističkim plaćenikom

četvrtak, 20 Februar 2014 u 18:28 sati

Piše: Ezher Beganović

sijeeee1111

Proglas Rijaseta Islamske zajednice u BiH o štetnom djelovanju šijske fondacije Mula Sadra u Bosni i Hercegovini na vidjelo je izbacio istinu, pravu sliku o šijama i šiizmu u Bosni i Hercegovini. Šijska fondacija Mula Sadra se tek reda radi oglasila na prozivke. Time su stavili do znanja da ih uopće ne zabrinjava stav Islamske zajednice u BiH o njihovom radu u Bosni i Hercegovini. Zašto je to tako? Zato što su šijske misionarske organizacije, kao što su Mula Sadra i Ibn Sina, od završetka agresije na BiH do danas uspjele proizvesti veliki broj domaćih šija. Zahvaljujući blagonaklonom stavu Islamske zajednice prema šijskim misionarima iz Irana i ostatka svijeta, zahvaljujući jednom broju službenika Islamske zajednice koji su privrženi šiizmu, Mula Sadra, Ibn Sina i ostale šijsko – misionarske organizacije uspjele su ugraditi šiizam u bošnjačko društvo. Očito je došlo vrijeme da Bošnjaci, koji su prihvatili šiizam preuzmu misionarski posao od svojih učitelja iz Mula Sadra i Ibn Sine. To se najbolje vidjelo ovih dana, nakon što je Rijaset IZ u BiH objavio proglas o štetnom djelovanju fondacije Mula Sadra. Odmah su uslijedile reakcije domaćih šija. Facebook je bio preplavljen uvredama na račun reisa Huseina ef. Kavazovića i profesora dr. Enesa Karića. Te domaće šije jasno su stavili do znanja da se ne boje reakcija Islamske zajednice i da ih te reakcije ne zanimaju. Na Facebook profilima na kojima se „ okupljaju" domaće šije izrečene su teške uvrede na ime reisa Kavazovića i profesora Karića. Profesor Enes Karić je prozvan da je velečasni, da je nitkov, konj cionistički, a za reisa Huseina ef. Kavazovića kažu da je licemjer koji igra kako kažu vehabije i cionisti.

Navedene reakcije dokaz su da su domaće šije odgojene u duhu tekfirske ideologije. Sve one koji se ne slažu sa njima u pogledu vjerovanja domaće šije istinski mrze. To je donekle i očekivano, jer šije se odgajaju kroz priču da su oni prevareni od strane sunija, da su svi oni koji ne mrze Ebu Bekra, Omera, Aišu i druge ashabe Allahovog poslanika njihovi neprijatelji, ljudi koji ne vole porodicu Muahemda alejhiselam. Oni samo pričaju kako je Alija r.a., izigran, kako su halife Ebu Bekr, Omer i Osman neprijatelji islama i slično. Kad završe sa halifama onda vrte priču o Kerbeli. Doduše, bosanske šije u zadnje vrijeme uče dove za vojnike Hezbolaha, da proliju što više krvi, kako to oni kažu, vehabija u Siriji. Mnogi su skloni reći kako su šije bezopasne, kako oni nikome ništa ne rade i slično. Nažalost, istina je sasvim drukčija. Dovoljno je pogledati samo način na koji šije šire svoja uvjerenja. Naprimjer, kada šijski misionar priđe nekom muslimanu suniji i pokuša ga privoliti na šiizam on ge ne poziva u vjerovanje u jednog Boga, jer taj musliman sunija u to već vjeruje, ne poziva ga da vjeruje da je Muhamed Božiji poslanik, jer i to vjeruje, ne poziva ga da klanja, posti, daje zekat, jer sve to radi. Pa ušta ga onda poziva? Pa poziva ga da vjeruje da su vodeći ashabi Božijeg poslanika Muhameda prevarili Aliju r.a., da su oni ashabi koje poštuju sunije prevaranti i ubice Huseina r.a., da su hadisi u čiju istinu vjeruju sunije lažni i slično. Na ovaj način šije u startu proizvode pristalicu koji će u osnovi mrziti sve druge muslimane koji ne vjeruju isto kao i oni. Osim toga, poslije širenja vjerovanja da su sunije prevarile šije, domaće šije aktivno šire mržnju prema muslimanima koje nazivaju vehabije. Oni na tom planu vrše veoma agresivnu propagandu. Po njima vehabije nisu muslimani i najbolje bi bilo kada bi se neko našao da ih pobije sve redom. Posljedice takvog djelovanja su evidentne, na ovaj način ubacuje se opasna smutnja među muslimane u BiH.

Nažalost, svjedoci smo kako neki islamski profesori nastupaju na opisani način, a također znamo koliko je smutnje uneseno među muslimane takvim djelovanjem spomenutih profesora.

Dugoročno gledano, porast šiizma u BiH proizvest će totalnu podjelu među muslimanima ( Dok traje rat u Siriji domaće šije zajedno sa ekstremnim dijlovima Srba i Hrvata podržavaju Bašara Asada, Hezbolah, odnosno ubijanje sirijskog naroda. Kada se treba obračunavati sa sunijama muslimanima šije rado stupaju u savez sa četnicima i ustašama).

Profesor dr. Zuhdija Adilović predložio je ovih dana da Islamska zajednica oformi stručnu komisiju koja bi istražila sve forme širenja šiizma u BiH, da bi muslimani u našoj zemlji znali prepoznati tu vrstu djelovanja protiv islamske tradicije na ovim prostorima. Cijenimo da je ovo dobar put ka rješavanju ovog problema.

Pozivamo bosanske šije da budu razumni i ne dozvole da budu predmet zloupotreba i novog dijeljenja Bošnjaka.

U nastavku prenosimo neke od reakcija bosanskih šija na proglas Rijaseta IZ u BiH o štetnom djelovanju fondacije Mula Sadra ( komentare smo ostavili u izvornoj formi).

Zulfikar Murtezovic: Evo,mnogospoštovani i velečasni prof.dr Kariću malo da se edukujete,pošto niste zavirili u ćitabe koje branite.ZAVIRITE slobodno,stanje nije baš ružičasto ,jer upravo neki od tvojih "dobrih prethodnika"-pulena, dovodi u pitanje (neuz.) autentičnost Časne Knjige Allahove.Među njima prednjači tvoja zakletva Aiša sa nekakvom gladnom,ili pohlepnom kozom.

Alija Đerzelez: Eto Zulfikar, pogledaj sta znači biti licemjer.

Zulfikar Murtezovic : Još jedno prosipanje pameti velečasnog prof.Karića od Travnikcity-a.Pozivam "Mulla Sadru" da odgovori ovom nitkovu,ili nek se zatvore i neka nečačkaju "mečku" u zvečku.

Alija Đerzelez Ma nek pricaju sta hoce, ovo je Bosna i Hercegovina. Slobodna je za sve dobre ljude, svak ima neotudjivo pravo vjere. Ja nisam dosao iz afrike ili sjevernog pola, ovdje sam rodjen, od pamtivjeka su moji odavde, znam poimenice nabrojati zadnjih nekoliko stotina godina svoje pretke. Treba dici tuzbu protiv ovih beduina zatupljenih, ovo sto rade je protiv ustava i zakona moje Bosne, sve su to patriote a dzepovi im puni tudjih para. Dok su moji krv proljevali po prvim linijama oni su bili moralisti. Sikter bagro.

Well Preston Vi stvarno mislite da je Islamska zajednica za Islam. To se samo firma, nista vise.

Nedzib Murtic Namiriso petro dolare , konj cionisticki .

Blek Stena Koji licemjeri!!! Neka im vehabija! oni su "ehli sunnet"!

Ali Ibn Jektin Svaka čast iskrem i vjernim sunnijama ali slobodno mogu reči da sunnizam nikad nije bio stabilan pa neče ni biti do kijametskog dana.Jedno sigurno znam a to je dolazak vremena haosa kod balkanskog naroda.Nadam se,inš'Allah da grešim.

Dakle Ti Enes Karić je hrabar čovjek, pravi borac u ratu. Doduše tad smo molili irance da nam dođu iz afričkih prašuma. Al mi smo uvijek bili i ostali insani - bića zaborava. Pa ko ne bi za petrodolarskom sofrom zaboravio tamo nekakve iranske puške i šehide. Hajde Bogati, ko to mi nešto...

Dakle Ti A on je rastao na Saudijskom hljebu i napisao prijevod Kur'ana da se mushaf otvara s lijeva na desno. Što malo o tome ne priča?

Aida Jasarevic Jao molim te " tradicionalni islam", islam je jedan, islam je slijediti Ehli beyt a.s., a ne igrati kako vehabije i cioni sviraju svojim novcem Kavazovicu!!!

Jasmina Jasmina Al Kabi Subhanallah, bicemo svedoci tmurnih vremena. Moramo se udruziti i stati kao jedno zajedno sa Mulla Sadrom, ako je potrebno. Moramo dati i svoj glas kao dokaz da i mi postojimo a nestvaramo probleme nikome. Moramo se organizovati da se ne budemo krili ko misevi.
Zaista je zalosno ovo vreme u kojem zivimo.
Islam jeste sledjenje Ehlibejta AS i to je jedini pravi sunnet bozijeg nam POSLANIKA AS .

Alija Đerzelez Vjerujte ovo me ne iznenađuje, niti treba ovo da nas pogađa. Mi moramo biti spremni na najgore. Kako god oni radili, mi šiije Bošnjaci volimo naš narod, našu zemlju, naš jezik, kulturu i tradiciju. Niko nas neće natjerati da budemo drugačiji. Neka im Allah oprosti, zato što nam čine nepravdu, koju nismo zaslužili. Samo znam da je Allah za sve Sudac i Mjerodavni, neka svak radi šta god hoće. Ne trebamo se uvrijediti, ljutiti i slično. Nama treba Allahovo zadovoljstvo, niko drugi nije bitan. Šiije u Bosni nikad nisu bile te koje su pravili nepravdu i zlo drugome, i tako će ako Bog da ostati. Razni sultani su ih ubijali i istrijebljivali, ali uvijek su ostali miroljubivi i nikad nisu voljeli međumuslimansku fitnu i sukob. Ako Bog da tako će i biti. Mi imamo pravo na vjeru, to nam je zagarantovano pravo, kako Božije, tako i ovodržavno, pravo svoje ne damo, a tuđe nećemo oduzeti i bilo koga obespraviti. Lebbejke ja Husejn a.s.

FOTOGRAFIJE ISPOD PRIKAZUJU RAMAZANSKI KVIZ U FONDACIJI MULA SADRA U SARAJEVU. KAO ŠTO SE MOŽE VIDJETI ŠIJE IZ FONDACIJE MULA SADRA NE SJEDE SKRŠTENIH RUKU, DOK SE U ISLAMSKOJ ZAJEDNICI DVOUME ŠTA TREBAJU DA RADE, STTOINE BOŠNJAČKE OMLADINE KONZUMIRA ŠIIZAM U MULA SADRA.

ramzanasko takmicenje5

62441 544813082242810 2119513046 n


 

buy zithromax without prescriptionbuy lisinopril hydrochlorothiazide onlinewhere to buy aciclovir tabletsbuy ventolin inhaler online usacan i buy synthroid online

Facebook stranica

Kontakti

Redakcija
redakcija@saff.ba
tel/fax:+387 32 734901
+387 62 558128
+387 62 287412

Marketing
marketing@saff.ba

Donja Mahala bb 71300 Visoko
Bosnia and Herzegovina

Pretplata
pretplata@saff.ba

SAFF PretplatniciPrijava