Reakcije

Koordinirani napad pedera na Saff

utorak, 12 Novembar 2013 u 09:25 sati

pederi-0517sdsdsPiše: Ezher Beganović

Prvi radni dan u sedmici bio je veoma zanimljiv za Saff. Naime, jučer smo doživjeli ozbiljan i koordiniran napad od strane pedera i njihovih emisara. Razlog pederske ofanzive na Saff bio je objavljeni članak „Pederluk među djecom". Da podsjetimo, u tom tekstu upozorili smo sljedeće. „Roditelji u deset bh. općina čija će djeca učestvovati u projektu engleskog naziva „Stand up" (Ustani) očito pojma nemaju da će njihova djeca biti žrtve pederske propagande koja se odvija pod zakamufliranom floskulom o „prevenciji rodno zasnovanog nasilja"!

Da smo pedere dirnuli u bolnu ranu govore i njihove brojene reakcije. Posebno je zanimljiv način na koji smo dobili reakcije od spomenute pederske strane. Prvi je reagirao „Sarajevski otvoreni centar", a onda su uslijedile brojne pismene reakcije i to sa, bukvalno, istim sadržajem kao što je glasila reakcija „ Sarajevskog otvorenog centra". Jasno je da su nas pederi htjeli „zatrpati" svojim reakcijama i na taj način stvoriti dojam da ih se trebamo plašiti. Optuženi smo da „ na huškački način, iznoseći netačne i neprovjerene informacije podstičemo na diskriminaciju, netoleranciju i stigmatizaciju LGBT osoba, pri tome se koristeći politički nekorektnim govorom". Saff je ozbiljan medij, mi ne huškamo i ne iznosimo neistine. Pravi smutljivci su pederi, koji misle da niko neće shvatiti njihovu prevaru sa tim pričama o rodnim identitetima. Prvi znak prevare u ovom slučaju je naziv projekta. Zašto se, ako vam je stalo do sprečavanja nasilja među učenicima, program jednostavno ne zove borba protiv nasilja među učenicima ili nešto slično, zašto ste morali staviti „ rodno zasnovano nasilje"? Odgovor se nalazi u činjenici da su pederi, priznajemo, odlično osmislili teoretska naklapanja o rodnom identitetu, nasilju, izražavanju, različitostima. Oni će dva dana pričati o nasilju dječaka nad djevojčicama, ugroženosti žene i slično. Naravno, niko ne bi rekao da u tome ima išta loše. Međutim, pederi su vrhunski majstori manipulacije. Evo kako su izmanipulirali učenike u Srebreniku i kako će izmanipulirati učenike u ostalim školama. Dakle, nakon duge i naširoke priče o tome kako je nedopustivo da dječaci šamaraju djevojčice, da se ne smiju nasiljem rješavati odnosi među učenicima, da nema omalovažavanja, da se moraju poštivati prava drugog i drugačijeg i da se emocije trebaju kanalisati na pravi nenasilan način, slijedi konkretan manipulativan materijal koji je pripremilo Udruženje „ Vesta", a na osnovu kojeg se izvodi program „ Stand up".

Ciljevi ove edukacije za učenike/ce su:

Upoznavanje sa oblicima rodno zasnovanog nasilja i kako adekvatno odgovoriti na njega, kao i

prepoznavanje i prihvatanje različitosti,

Zadaci ove obuke za učenike/ce su:

Upoznati učenike/ce sa konceptom rodne jednakosti;

Osposobiti učenike/ce da prihvataju rodne različitosti;

Upoznati učenike/ce sa pojmom rodnih stereotipa, predrasuda i diskriminacije, kako su te

pojave povezane sa rodno zasnovanim nasiljem, te kako se boriti protiv njih".

Nakon što su uveli djecu u temu kroz ciljeve i zadatke slijedi izapiranje mozgova nametanjem stavova o potrebi prihvatanja pederskih rodnih atipičnih ponašanja.

UPITNIK ZA UČENIKE/CE O NASILJU

Smatraš li navedena ponašanja nasiljem?

Ogovaranje/trač.

Omalovažavanje".

Nakon što se djeca izjasne pozitivno a kako će drukčije, slijedi novi set pitanja.

„ Jesi li u tvojoj školi vidjela/o, doživjela/o ili počinila/o neko od ovih ponašanja?

Neželjeni komentar, geste ili ružne šale o nečijoj seksualnosti

Vrijeđanje i omalovažavanje zbog nečije seksualne orjentacije".

Da bi se znanje podebljalo ide sličan set pitanja.

„ Jesi li u tvom naselju/kvartu, vidjela/o, doživjela/o ili počinila/o neko od ovih

ponašanja?

Neželjeni komentar, geste ili ručne šale o nečijoj seksualnosti

Vrijeđanje i omalovažavanje zbog nečije seksualne orijentacije".

Napominjemo, mi smo u svom tekstu postavili jasnu tezu. „Ako je sve baš toliko slobodno i tolerantno, onda bi bilo pošteno da organizatori ovih deset manifestacija obavijeste roditelje o čemu se radi, pa nek' onda vide da li će roditelji slati svoju djecu na programe". U tome i jeste problem. Uvjereni smo da većina roditelja ne bi poslala svoje dijete da su znali da će im neko, tako nedozrelim, usađivati priče o ljepotama seksualnih različitosti i sloboda.

Cilj priče o rodnom identittu i sprečavanju rodno zasnovanog nasilja u suštini je radi zaštite i promocije pederskih prava. Niko se u svijetu ne bavi ovom temom osim pedera i njihovih honorarnih sluga. Uvijek kada se govori o rodnim temama, nakon dana priče o beskorisnom stvarima, dođe se na to da trebamo poštivati i pomoći prakticiranju rodnih različitosti i homoseksualnih atipičnih rodnih ponašanja.

Toliko o našim argumentima. Pored optužbi da smo iznijeli neistinu, pederi su u svoji reakcijama naveli: „U cijelom tekstu se koristi politički nekorektan govor, krenuvši od naslova: pederluk, prederske propagande, pederske teorije i sl.Umjesto da koriste LGBT (lezbejke, gej muškarci, biseksualne i transrodne) osobe, ako već govore o ovoj grupi ljudi." Već duže vrijeme pederi tužikaju Saff zbog korištenja termina „ peder". Čudi nas da ovakve optužbe dobivamo od ljudi koji sami kažu da su pederi. "Došao sam na Pride kako bih u Hrvatskoj bio kakav ne mogu biti kod nas: slobodan da otvoreno budem peder. Odlično sam se proveo i doživio ushit o kakvom kući, u Sarajevu, mogu samo sanjati. Osjećao sam se slobodno", izjavio je za Dane Mirza (20), jedan od dvadesetak sudionika koji su došli iz cijele Bosne i Hercegovine da bi prisustvovali Internacionala Prideu u Zagrebu.

Pederski portal crol.hr je s ponosom objavio izjave Borisa Dežulovića. "Ovdje sam jer naprosto moram biti - to je stvar elementarne građanske pristojnosti. Svakom pederu je dužnost biti tu jer pederi smo svi. I oni iza policijskog kordona, samo što to još ne znaju. Jer, biti peder ne znači samo voljeti isti spol već biti ugrožena manjina. Svi smo ugrožrena manjina, ali ovi iza ograde to još ne znaju."Na pitanje je li ga strah, Dežulović je odgovorio kako ga nije strah jer je navikao biti peder cijeli život".

Damir Banović, i Vladana Vasić su za „ Sarajevski otvoreni centar" uradili studiju Seksualna orijentacija i rodni identitet: pravo i praksa u BiH. a utoj studiji piše: „ Riječ peder u gej zajednici nije nužno uvredljiva".

Na kraju, pederi nas optužuju da smo napali aktiviste i aktivistkinje za ljudska prava da rade na zakonskom instaliranju bluda i razvrata. Pogledajmo u ovu fotografiju ispod i uvjerimo se sami ko se zalaže za život perverzija.

5766456 orig


 

buy zithromax without prescription

Facebook stranica

Kontakti

Redakcija
redakcija@saff.ba
tel/fax:+387 32 734901
+387 62 558128
+387 62 287412

Marketing
marketing@saff.ba

Donja Mahala bb 71300 Visoko
Bosnia and Herzegovina

Pretplata
pretplata@saff.ba

SAFF PretplatniciPrijava